Cum alegi camera de vlogging potrivita?

Avand in vedere multitudinea de optiuni din ziua de astazi, poate fi destul de greu sa alegi camera potrivita pentru tine. Daca te simti putin pierdut cu toate tipurile diferite de camere pentru vlogging, nu iti face griji. Am realizat acest ghid rapid pentru a te ajuta sa alegi dintre numeroasele optiuni disponibile. Iata o lista cu cateva aspecte de care ar trebui sa tii cont atunci cand vrei sa cumperi o camera de vlogging.

Calitatea video

Primul si cel mai important lucru care trebuie verificat este calitatea video. Pare evident, dar trebuie sa te asiguri ca aparatul poate capta imagini video de inalta calitate. Pentru vlogging, nu ai nevoie neaparat de 8K de ultima generatie, dar este esential sa ai cel putin o calitate video Full HD, deoarece aceasta este rezolutia la care sunt vizionate majoritatea videoclipurilor online. Nu trebuie neaparat sa stii sa filmezi 4K, dar este o modalitate buna de a te pregati pentru viitor, pe masura ce tot mai mult continut se muta in aceasta directie.

Obiective

Ce obiective vei folosi? Acest lucru depinde de tipul de videoclip pe care il veti filma. Aparatele DSLR cu obiective interschimbabile si camerele mirrorless permit mai multa flexibilitate.

Intrari audio

O camera buna pentru vlogging in mod ideal ar avea nevoie de o mufa pentru un microfon extern, deoarece calitatea buna a sunetului este esentiala. De asemenea, o camera de vlogging buna va avea, un hotshoe in partea de sus, unde poti monta microfonul, altfel va trebui fie sa il tii in mana, fie sa gasesti alta solutie. In mod similar, este foarte util, nu obligatoriu, sa ai o mufa pentru casti pentru a monitoriza nivelul audio.

Greutate

Ar trebui sa iei in considerare si greutatea camerei. Daca ai de gand sa calatoresti cu o camera de vlogging sau sa o tii in mana pentru perioade lungi de timp, probabil ca nu iti doresti ceva extrem de greu, care sa te ingreuneze. Multe camere specifice orientate spre vloggeri sunt concepute pentru a fi extrem de usor de transportat tocmai din acest motiv.

Exista mai multe marci diferite de camere pentru vlogging, care produc diverse modele pentru diferite tipuri de utilizatori. Aici vom trece in revista principalele marci pe care trebuie sa le cunoasteti atunci cand esti in cautarea celei mai bune camere pentru vlogging:

Sony
Sony este unul dintre cele mai mari nume din domeniul video de consum si vlogging in acest moment. Produce camere pentru videografi si regizori profesionisti, inclusiv faimosul Alpha 7s III, care are o performanta high-ISO suficient de puternica pentru a vedea literalmente in intuneric.

Canon
Canon are un portofoliu de camere pentru vlogging care acopera un spectru similar. Asadar, aveti modele mirrorless profesionale emblematice, precum Canon EOS R5, camere mirrorless mai prietenoase cu bugetul, precum Canon EOS M50 Mark II. Inclusiv preferatul YouTuberilor, Canon PowerShot G7 X Mark III.

Nikon
Nikon ofera o selectie bogata de aparate foto mirorless si DSLR-uri. Printre alegerile bune pentru vloggeri se numara seria mirrorless Nikon Z, care include atat aparate foto full-frame, cat si APS-C. DSLR-urile Nikon filmeaza, de asemenea, video excelent si merita luate in considerare pentru gama uimitoare de obiective Nikon cu montura F, care se regasesc intr-o gama optica foarte impresionanta.

Panasonic
Camerele Panasonic Lumix sunt cunoscute pentru camerele video 4K. Exista seria Lumix S cu cadru complet pentru profesionisti, inclusiv modelele emblematice impresionante, precum Panasonic Lumix GH6. Camerele Lumix G variaza semnificativ in ceea ce priveste pretul, dimensiunea si caracteristicile, astfel incat bestiile emblematice precum Lumix GH5S pot sta confortabil alaturi de modele accesibile pentru incepatori precum Lumix G7. Totul depinde de ceea ce aveti nevoie.

Fuji
Aparatele foto din seria X de la Fujifilm sunt aparate foto mirrorless cu stil retro cu performante video 4K excelente. Modelele emblematice, cum ar fi Fujifilm X-T4, sunt unele dintre cele mai bune si mai versatile aparate foto mirorless realizate vreodata, in timp ce aparatele foto pentru incepatori, cum ar fi Fujifilm X-T200, sunt destinate noilor utilizatori.

Olympus
Olympus produce o selectie de aparate foto mirorless rapide si sofisticate care sunt excelente pentru vlogging. Face parte din standardul Micro Four Thirds, alaturi de Panasonic, astfel incat obiectivele si aparatele foto compatibile de la cele doua marci pot fi combinate in voie.

DJI
DJI produce drone si camere de actiune care sunt excelente pentru vloggeri. Daca doriti sa filmati sporturi extreme sau actiuni rapide, merita sa verificati gama DJI pentru a va face o idee despre ceea ce va ofera. Acestia produc, de asemenea, camere cu gimbal stabilizat, cum ar fi DJI Pocket 2, care reprezinta o modalitate distractiva de a produce videoclipuri foarte fluide.

Comentarii